Thursday, May 13, 2010

Brotherly love

How can you look at this picture and not feel anything?

Oh my dear children, how lucky you are!

Please remember this picture the next time you say...
- I'm not fair,
- I never buy you toys
- I never buy you whatever you want instantly
- your clothes are not good enough
- rice again today, Mama?
- are we eating here again?
- why don't we go on holidays more often?
- why do I have to share?
- why do I have to do everything?
- why do I have to think about my brother/sister
- I wish I don't have any siblings!!!

I received this in an email and just want to share.

10 comments:

CiKaYu said...

Eti, air mata saya bergenang-genang ni...tunggu nak meleleh je

Eti said...

Cik Ayu, I memang bukan setakat bergenang2, memang banjir kilat terus. Malam tadi while I explained to my kids pun terus ternangis jugak!!

Kesian kan...
Let me just add, FYI, this picture was taken by a Malaysian blogger, blog unknown sebab it was forwarded in emails.

This is in Malaysia ok, ntah kat Puduraya ke kat mana ntah. Kesian nya lah sangat I tengok budak2 nie.... dah dah nanti I nangis lagi nie.

It's Me! said...

masya Allah..may HE protect them from any more suffering. Mencurah2 airmata, lagi perit sebagai ibu, kita tengok anak2 camni dlm kesusahan :((

CiKaYu said...

Eti,
ye ke? kat KL??? mohon ALLAH lindungi & kurniakan anak-anak ini rezeki melimpahruah dan kasih sayang.... i dah nangis dah ni...

Drama Mama said...

ahhh first time tengok this pics pun memang bergenang air mata. our kids are soooo much luckier compared to them kan. patut bersyukur ngn apa yang kita ada :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

nice blog u have dear. :-)

C.e.T.o.T said...

salam.. kesiannya lahai.. sian sangat2.. sedih tgk gambar tu.. kalau la leh jumpa dia... sob sob

pandai abang taking care adik.. ini... gadoh sokmo tiap2 hari.. pening kepala maknyah...

Eti said...

Cik Ayu,
Iya according to the email, mmg kat sini! Sedih kan?

Drama Mama,
Thanks for dropping in. Yup, sad reality this one is.

Cetot,
Salam kembali. Mmg pandai si abg sorang nie... I mmg update ni pun utk teladan to my kids yang memanjang bergaduh jugak! Sigh!

ERMAYUM said...

budak2 sekarang kena gak sometimes diajar susah sebab senang sgt kan :(

sisdee said...

i have asked my son to look at this picture :(

sgt beruntung anak2 i tk melarat camni :(
juga peringatan tuk diri sendiri..at least kita ada rumah :(

Eti said...

Sisdee and Erma,

I dah save kat phone dah gambar nie utk buat peringatan kat my kids di saat2 lupa diri! Ha!ha!

Related Posts with Thumbnails